woensdag 11 juli 2012

Kersen sponsHet is even een gedoetje om de pitten uit die pond kersen te halen maar het is wel de moeite waard! Dat kun je overigens heel makkelijk doen met een paperclip. Steek de paperclip langs de pit in de kers. Draai de paperclip rond onder de pit en trek de 'em eruit.

Benodigdheden:

500 g zoete kersen, gewassen en ontpit
1 theelepel citroensap
1/4 sinaasappelrasp
85 g kristal suiker
1 lepel grof gehakte pistache nootjes
100 ml crème fraîche
Voor de spons:
2 grote eieren
3 lepels kristal suiker
1/4 theelepel vanille extract
50 ml slagroom
25 ml Mascarpone
3 lepels bloem

Verwarm de over voor op 180 graden. De kersen gaan in een koekenpan tezamen met de suiker, de rasp en het citroensap. Kook dit in 4-5 minuten tot de kersen zacht zijn en het vocht is ingedikt tot licht stroperig. Dit mag nu in een ovenbestendige schaal met een doorsnede van 20-22 cm.

Klop de eieren en de suiker tot het luchtig en schuimig is. Voeg dan al kloppend het vanille extract toe. Roer in een apart kommetje de slagroom en de Mascarpone tot een glad geheel en voeg dit aan de eieren. Zeef vervolgens de bloem erbij en een snuf zout en schep het met een metalen lepel door het eimengsel tot er geen klontjes meer zijn.

Giet het eimengsel over de kersen en bak 20 minuten, of tot het mooi gerezen en gebruind is, in de oven. Laat de kersen spons nog 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Serveer apart de crème fraîche met daardoor de pistachenoten.

Wij nemen nog een stukje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten