dinsdag 10 juli 2012

Chicken cacciatore en zandkoekjes (?!)




Vandaag hadden we behoefte aan een beetje 'comfort food'. Dat had we nl. nodig want de kleine chef is ziek. En das niet fijn. Voor de kleine chef nie en voor z'n moeder ook nie. Ik ziek nl. altijd met 'em mee. M'n neus zit dicht als de zijne dicht zit en als hij hoofdpijn heeft, heb ik het ook. En vandaag hadden 'we' keelpijn, buikpijn en koorts. En toch konden we ik eten! Het is heerlijk...

20 minuten voorbereiden en 30 minuten koken. Heel eenvoudig en dat kwam vandaag goed uit.

Benodigdheden:

4 kippenborstjes
1 groot ui in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook geperst
olijfolie
2 blikken van 400 gram Polpabella con basilico
4 eetlepels Mascarpone
1 handje basilicumblaadjes
1 pak verse pasta b.v. tagliatelle met knoflook smaak

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook even aan. Voeg de stukjes gepelde tomaat uit blik toe. Naar smaak een beetje peper en zout toevoegen. Laat dit 10 minuten sudderen. Voeg de Mascarpone en de helft van het handje basilicumblaadjes toe en roer zachtjes door.

Braad de kip aan in een beetje olie. Beide kanten tot goudbruin. Leg ze daarna in een ovenschaal en bedek ze met het tomaten mengsel. Het geheel kan nu 25 minuten in de oven. Kook intussen de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing.




De kleine chef werd ook verwend hoor. Hij kreeg zandkoekjes en een limonadecocktail. Hij was blij verrast maar at en dronk er niets van....

Maar toch nog even het recept:

200 g bloem
1 pakje vanillesuiker
75 g suiker
125 g roomboter op kamertemperatuur
1 ei

Meng alle ingrediƫnten in een kom tot een bal. Als je ook een beetje bloem op je handen smeert voorkomt dat plakken aan je handen. Neem steeds kleine bolletjes, rol ze rond en druk ze dan plat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hier op. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar in 20 minuten. Draai ze dan nog even om en bak nog een 2 minuten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten