maandag 2 juli 2012

Gehakttaartjes

Een heerlijk klein gehakttaartje met wat erwten. Nu zijn de esthetische verwachtingen van een erwt natuurlijk zeer, zeer laag gespannen. En daar heb ik ook verder niets aan kunnen veranderen want een erwt is een erwt en die is gewoon groen. En ik wil ook voorkomen dat de esthetische verwachting nu meer gaat inhouden dan de actuele aanschouwing zelf zal gaan brengen.... (snap jij het nog? Ik allang niet meer...) Maar de erwt met een beetje van dit basilicumgoedje eroverheen heeft mij toch wel verrast. Qua smaakt dan hรจ, niet op esthet... laat maar.




























20 minuten voorbereiden en 30 minuten in de oven.

Benodigdheden:

1 ui in kleine stukjes gesneden
350 g wortel in kleine stukjes gesneden
3 takjes selderij in kleine stukken gesneden
1 theelepel olijfolie
500 g gehakt
2 theelepels tomatenpuree
1 theelepel Worcestershire saus
350 runderbouillon
1 licht losgeklopt ei
375 g bladerdeeg uit de diepvries
350 g bevroren erwten
8 basilicumplaatjes
2 teentjes knoflook
flinke scheut olijfolie
4 kleine ovenschaaltjes (of een grote schaal)

Bak de ui, wortel en selderij ongeveer 3 minuten in de olie. Voeg dan het gehakt toe en rul het bruin. Roer dan de Worcestershire saus, de tomatenpuree en de bouillon erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken en de saus iets dikker is geworden. Haal de pan van het vuur en laat het 10 minuten afkoelen.

Verwarm de over voor op 180 graden. Vul de ovenschaaltjes met het gehaktmengsel. Leg bladerdeeg bovenop het mengsel en snij het overtollige bladerdeeg weg. Kwast er vervolgens wat van het losgeklopte ei overheen en zet voor +/- 25-30 minuten in de oven.

Kook ondertussen de erwten volgens de gebruiksaanwijzing. Meng met de staafmixer de basilicum met de knoflook fijn. Voeg er een scheut olie aan toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer het ovenschaatje op een bord, leg er wat erwten naast en giet daar wat van de basilicumolie over.

En dan toch ook nog maar een foto van die erwten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten