dinsdag 3 juli 2012

Mango cake
Wat ziet hij er mooi uit hè? Dit was echter wel vóór de kristalsuiker Apocalypse want toen gooide ik de laatste helft van mijn zak kristalsuiker over de vloer.

Deze cake is voor morgen. Dan zou hij nog lekkerder moeten zijn... dus meiden. Zonder al te hoge verwachtingen te willen scheppen, natuurlijk.

Ingrediënten:  
- 180 ml zonnebloemolie
- 340 g bloem
- 200g suiker
- 3 grote eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1½ tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 65 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 grote of 2 kleine mango's (ca 350 g)
- 115 g sultanarozijnen

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met boter.
2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Doe de bloem, kaneel, gemberpoeder, zout, suiker, lichtbruine bastersuiker, bakpoeder, baking soda in een kom en roer goed door elkaar.
4. Roer de zonnebloemolie en de eieren los met een garde. Meng met een spatel de natte ingrediënten door de droge, meng niet te lang alle bloem moet net opgenomen zijn. Roer dan de mangostukjes en de rozijnen erdoor. Het is een behoorlijk dik deeg maar dat klopt hoor, is goed.
5. Verdeel het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
6. Bak de cake 1½ uur in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Na een uur en een kwartier even checken. Als een satéprikker er droog en schoon uitkomt is de cake klaar.
7. Laat de cake 5 minuten afkoelen en haal dan uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.

Je kunt de baking soda eventueel vervangen door bakpoeder. Dan gebruik je gewoon 2 theelepels bakpoeder. Werkt ook. Als je ziet dat de cake te bruin wordt maar nog niet gaar is kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten