maandag 9 juli 2012

Curry van runderlappen en koriander rijst



























Tja, het kost een beetje tijd maar dan heb je ook wat. Das net un engeltje da op oew tong piest...

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden en 3,5 uur koken.
Benodigdheden voor 4 personen:

750 g runderlappen in blokjes
1 gedroogde steranijs
1,5 theelepel kardemom
1,5 cm gember in stukjes
1,5 theelepel rode curry pasta
1 blik kokosmelk van 400 ml
3 sjalotten in kleine stukjes
1 rode peper zonder zaadjes in kleine stukjes
2 zoete aardappelen (ik heb roseval aardappelen gebruikt) in blokjes
1 theelepel vissaus
25 g roomboter
1 grote ui in kleine stukjes
2 handjes verse koriander, blaadjes en takjes gescheiden
200 g pandanrijst
1 limoen
sojasaus optioneel

Doe de runderlappen, steranijs, kardemom, kokosmelk en gember gaan in de pan en voeg water toe tot de runderlappen net onder water staan. Doe de deksel op de pan en breng dit langzaam aan de kook.  Als het kookt zet de deksel deels op de pan en laat het 2 uur pruttelen.

Voeg de sjalotten, de curry pasta en de rode peper toe. Laat dit een uur zonder deksel pruttelen. Voeg daarna de zoete aardappelen en de vissaus toe en laat nog 20 minuten pruttelen. Nu zijn de aardappelen als het goed is gaar en is de curry wat dikker geworden.

Smelt de boter in een pannetje waar je de rijst in gaat koken. Voeg de ui toe en bak het glazig.  Voeg dan de rijst toe en de koriandersteeltjes en roer even een minuten goed door. Voeg dan 400 ml water toe en eventueel een snufje zout en laat 8 minuten koken. Serveer de rijst met de korianderblaadjes en knijp er een limoen boven uit.

Serveer dit gerecht eventueel met wat sojasaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten