donderdag 28 juni 2012

Frambozen cheese cakeBenodigdheden:

- 8 digestive biscuits
- 50 g gesmolten roomboter
- 600 g roomkaas (b.v. 3 kuipjes a 200 g van Mon Chou)
- 2 el bloem
- 175 g kristal suiker
- vanille extract
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 150 ml crème fraîche
- 300 g frambozen
- 1 el poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in en beleg de bodem met bakpapier. Vermaal 8 digestive biscuits in een keukenmachine of stop ze in een plastic zak en zoals de BBC good food site zegt: bash them met een deegroller. And so I did, my dear people, and so I did. I bashed the living daylights out of them. Hello possums! Meng de gesmolten roomboter door de kruimels en verdeel het koekmengsel over de springvorm. Zet de vorm nu 5 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Meng de roomkaas, bloem, kristal suiker, vanille extract, crème fraîche, de twee eieren en die ene dooier in de mixer tot het een mooie romige massa is. Roer er tot slot 150 g frambozen door en verdeel het mengsel over de koekkruimels in de springvorm. Het geheel gaat nu 40 minuten de oven in. Het middelste gedeelte is nog een beetje wobbly. Laat de cheese cake nog 1 uur in de oven staan om af te koelen en zet hem vervolgens in de koelkast om goed op te stijven.

Neem voor het serveren de overige 150 g frambozen maar leg er een paar weg voor de garnering. Verwarm de frambozen met de poedersuiker in een pan en plet ze met een vork. Haal het vervolgens door een zeef en schenk het over de cheese cake. Versieren met de rest van de frambozen.

Dan ook maar besluiten met een motto van Dame Edna:
As you pass through life no matter what your goal, keep your eye upon the doughnut, and NOT upon the hole!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten