dinsdag 26 juni 2012

Chili con carne

Ik dacht het is buiten 25 graden dus ik maak... chili con carne?!

Alles wat ik op dit blog zet vind ik natuurlijk lekker maar DIT recept is echt super lekker! Ik heb zelfs twee (tweeënhalf..) keer opgeschept.






























Bereidingstijd: +/- een uur.

Benodigdheden voor 4 personen:

- 1 lepel olie
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook in kleine stukjes gesneden
- 1 rood pepertje. Zaden verwijderd en in ringetjes gesneden
- 1 theelepel chili peper (2 theelepels als je van spicy houdt)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 500 g rundergehakt
- 1 verkruimeld runder bouillonblokje
- 400 g ontvelde tomaten in blokjes gesneden
- 1/2 theelepel gedroogde marjolein
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels tomatenpuree
- 400 g rode kidneybonen
- wat crème fraîche en pandanrijst

Doe de olie in de pan en bak het uitje in ongeveer 3 minuten glazig. Doe het pepertje, de knoflook, de chilipoeder, het paprikapoeder en de komijn bij het uitje en bak op niet te hoog vuur nog eens 3 minuten. Zet het vuur iets hoger, voeg dan het gehakt toe en rul het bruin.

Kook voor de saus 300 ml water en voeg hieraan het runder bouillonblokje toe. Doe dit bij het gehakt in de pan. Nu kunnen ook de tomaten toegevoegd worden. Even husselen en dan mag de Marjolein, de suiker en de tomatenpuree erbij. Nog even doorroeren en 20 minuten met de deksel op de pan laten doorsudderen.

Na de 20 minuten mogen de (gewassen en uitgelekte bonen) aan het gehakt worden toegevoegd. Dit alles moet nu nog 10 minuten pruttelen.

Serveren met rijst en een lekkere klodder crème fraîche.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten