donderdag 14 juni 2012

Tonijn op Ibiza

Drie weken geleden Normandiƫ, twee weken geleden Ibiza. Ja, deze tut komt nog eens ergens. Nu moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat, dat het dan ook was hoor voor dit jaar. Alles in die ene maand gepropt... nou ja. We aten tonijn op Ibiza. De kleine chef eet haast geen vis, behalve tonijn want da's is geen vis... da's vlees... Ook goed, een tonijn recept:



Sunset Ashram Cala Comte
































Ingredienten voor 4 personen:

- sap van 1 limoen
- 3 eetlepels vissaus
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 3 theelepels basterdsuiker
- 2 theelepel sesamolie
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 eetlepel vergine olijflie
- 300 g spinazie
- 1 ui
- 400 g tonijnfilets
- 250 g eiernoedels
- 6 lente uitjes in dunne ringetjes gesneden
- 20 g verse koriander

Voor de dressing: meng chilisaus, vissaus, limoensap, sesamolie, suiker met een teentje knoflook in een kom.

Was de spinazie en snij een uitje en een teentje knoflook fijn. Wok dit geheel twee minuten met een beetje olie.

Besprenkel de tonijn aan beide kanten met wat olijfolie. Leg de tonijn in een grillpan en bak hem op hoog vuur aan beide kanten naar smaak. Doe de noedels in een grote pan met water en breng het aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe. Kook de noedels in 3 minuten gaar. Laat het goed uitlekken en spoel het af met koud water.

Doe de helft van de dressing en de helft van de lente uitjes, koriander en alle spinazie bij de noedels en schep alles door elkaar. Snijd de tonijn in gelijke plakjes. Verdeel de noedels over de borden en leg de tonijn er boven op. Meng de rest van de dressing met het restant lente ui en koriander en verdeel dit over de tonijn.


Ik marineer de tonijn bewust niet want dan gaat de kleine chef protesteren. De kleine chef krijgt 'kale' tonijn met apart een paar plakjes tomaat, mozzarella en wat aardbeien erbij. Dan is de kleine chef ook blij. En laat ik je dit zeggen: Er is niets mooiers dan een blije kleine chef! Hear hear!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten