donderdag 14 juni 2012

tomaten-geitenkaas-taart - Tut op reis

Ja, naar Normandië. Mijn vriendin heeft een tweede huis daar, heel vervelend. Ben ook helemaal niet jaloers... We hebben daar heerlijk gegeten (tarte tartin, camembert, Pont l'Evêque, oesters etc.). En wat ik daar op een middag op een terrasje aan het water in Honfeur voorgeschoteld kreeg was een tomaten-geitenkaas-taart. Eenvoudig maar heerlijk!


Ingrediënten:

- 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries of vers
- 2 el paneermeel
- 300 g zachte geitenkaas
- 650 g tasty tom tomaten
- paar takjes tijm
- zout en peper
- 3-4 el olijfolie extra vergine
- 2-3 el melk
- 1 ei
- basilicum blaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een ovenschaal (of taartvorm) met de bladerdeeg. Bedek ook de randjes en strooi het paneermeel over de bodem. Was de basilicum blaadjes en laat ze drogen.

Was de tomaten en snij ze door midden. Haal de zaden eruit en laat ze uitlekken (ze moeten goed droog zijn) en leg ze op het paneermeel met de gesneden kanten naar boven. Bestrooi ze met peper en zout en de takjes tijm. Verkruimel daaroverheen de geitenkaas en besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Meng tot slot het ei met de melk, klop los en smeer met een kwastje een deel van het mengsel over de randen van de taart. De rest kan over de taart heen geschonken worden. De taart gaat nu 30 minuten in de oven. Gooi er tot slot en besluit nog wat basilicumblaadjes over.

Honfleur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten